Träning och hälsa är bra att blogga om

Att ta hand om sin kropp är en viktig investering i sig själv, och det här är ett ämne som intresserar många. Just därför kan det här vara ett bra ämne att blogga om.

Det kan det ibland kännas lite svårt och jobbigt att hålla igång och hålla motivationen uppe som gör att man ger sig ut i löpspåret eller drar till gymmet. Det handlar väldigt mycket om mental träning och att man alltid ska tänka på den där känslan som infinner sig efter träning eftersom den är så bra! Efter att man har tränat så frigörs nämligen endorfiner vilket gör att man känner sig glad och lycklig. I följande inlägg kommer lite tips på saker och ting som man kan göra för att hålla igång även om man inte riktigt har lusten alla gånger att träna.

Åk iväg på träningsvecka med en grupp

Om det är svårt att komma igång med träningen så kan det vara bra om man avbryter sin vardag ett tag och åker bort och tränar med en grupp människor. Det finns många möjligheter för den som vill åka på en anordnad träningsvecka tillsammans med en grupp. Ta med en kompis eller se vad för nya bekantskaper du kan göra på den här resan.

Unna dig själv något efter träningen

Att unna sig något efter träningen som till exempel godis eller onyttig mat är verkligen inte bra! Men man kan sätta upp mål, som till exempel efter att man klarat av att springa 10 km så ska man få en belöning. Det kanske är en härlig Burberry parfym som man gått och trånat efter, eller ett nytt plagg som gör att man känner sig riktigt fin. Det behöver dock inte bara vara materiella saker som man unnar sig. Kanske är det att man unnar sig ett långt bad efter ett jobbigt styrkepass så att musklerna får tid att koppla av och återhämta sig, eller att man sätter sig i bastun efter spinning-passet och ser till att alla toxiner svettas ur kroppen.

Hitta rätt kombination av träning för just dig

Ibland händer det att man tänker att man ska följa någon diet som man läst om, som LCHF eller något liknande. Det kan dock göra mer skada för kroppen än vad det gör gott om det är så att man inte har rätt kroppstyp för den här formen av dieter. Därför ska man alltid prova sig fram tills man hittar den formen av träning som passar en själv. I många fall så handlar det även om att man ska hitta rätt kombination av kosthållning och hälsa. Om man upplever att det här är svårt så kan man alltid ta hjälp av en kostrådgivare. De kan hjälper dig med att lägga upp en plan utifrån vad som kan passa din livsstil, din kroppsform och så vidare.