Bloggar att hålla utkik efter

Det finns många intressanta och spännande bloggar som man kan ta del av och följa på nätet om man så önskar. Den som startar en egen blogg kan till och med själv med lite tur få ett stort genomslag och en ordentlig spridning. Men förutom tur så kan man även behöva ett nätverk och en strategi för att nå ut med sin blogg.

En person som har lyckats med att nå ut med sin blogg är bloggaren Lisa Eldridge som driver en framgångsrik blogg under eget namn. På Lisa Eldridges blogg kan man till exempel läsa om hudvård och make up, och förutom att läsa hennes texter går det även att följa henne på YouTube och instagram. Lisa Eldrigde är en kvinna i sina bästa år och har mörkt brunt hår och en väldigt jämn hudton och problemfri hy. På bloggen delar hon med sig av både tips på hur man tar hand om sin hy och tips på lika typer av sminkningar. Hon tipsar även i utförliga tutorial – klipp om hur man blir av med eller täcker olika typer av blemmor och andra saker som man kan dölja med lite smink.

Förutom att skriva om egna tips på olika looks så tipsar Lisa Eldrigde även om sådant som inspirerar henne, olika inspirationskällor helt enkelt.

Från skönhet till politik? Javisst!

Nu till en helt annan blogg. Ibland bli det verkligen tvära kast och det kan man minst sagt säga nu, så håll i er så tar vi ett jättesprång! Från en brittisk skönhetsguru som spenderar mycket tid på att skriva, beskriva och visa hur man kan hitta sin stil eller förbättra sin look, till en svensk blogg om politik som försöker blogga om politik på ett lite roligt, fyndigt och underfundigt vis är steget inte långt. Det är jättelångt. Men här landar vi nu på bloggen Pers Politik, som man hittar på sajten Nöjesguidens hemsida.

På Pers politik kan man hitta texter som fångar sidor av politiken som man kanske inte kände till. Ett inlägg handlar till exempel om knappt 20 av de 38 partier som man kunde rösta på i valet till riksdagen 2018. Vad sägs till exempel om partiet Nordisk Union, som föreslår att de tre skandinaviska länderna slås ihop till ett enda, med en ny huvudstad som på den lite märkligt ritade kartan tycks ligga någonstans mellan Jönköping och Ulricehamn. Alltså ganska långt både från Oslos fjord och ett mötesrum i Stockholm , kan man ju lugnt säga. Den som händelsevis behöver ett mötesrum i Stockholm gör förresten klokt i att leta efter ett sådant på nätet, förslagsvis på sidan Helio. Där hittar man nästan garanterat vad man söker.

Pers Politik är en rätt rolig blogg som provocerar på ett finurligt vis. I listan över obskyra partier som kandiderade till riksdagen hittar man till exempel även Altenativ för Sverige som beskrivs som en blandning av franska Front nationale, vad gäller det politiska innehållet, och svenska LO vad gäller bildspråket.