Blogga om ekonomisk frihet

Ett ämne som aldrig blir gammalt att blogga om är vardagsekonomi och ämnen som tar upp hur man blir ekonomiskt oberoende. Alla har en relation till ämnet och allt fler svenskar sitter fast i lyxfällan. Många söker efter knep att få vardagspusslet att gå ihop bättre. Därför kan en blogg om ekonomisk frihet få väldigt många läsare om bloggandet är kvalitativt.

Var ska man börja?

När man bloggar om ekonomi måste man akta sig för att ge ekonomiska råd om placeringar. Detta bör man överlåta åt experter. Däremot kan man ge vardagliga tips på hur man kan spara pengar och hitta små ändringar i livet som ger stora resultat. Ett vanligt sådant är att se över hur mycket pengar man lägger på sin bil. Många blir faktiskt förvånade över hur mycket som går att spara genom att helt avstå den eller byta till en bättre. För den som måste ha en bil, kan det verkligen löna sig att besöka Riddermark bil för att få ett bra erbjudande. De är nämligen störst på begagnat i Sverige. Ett annat vanligt sätt att snabbt spara pengar är att börja storhandla. Här finns en uppsjö av bloggteman att skriva kring. Alltifrån sparsamma recept till hur man kan frysa in och torka mat. Ett tredje tema som är viktigt för många svenskar gäller smålån och krediter. Många sitter fast med dyra lån där räntan kan äta upp en stor del av inkomsterna. När man skriver en blogg kan det löna sig att utveckla konceptet efter ett tag. Annars riskerar man att tappa läsare, om ämnena är allt för snarlika. Man bör fundera på att utöka sin blogg med ett nyhetsbrev för att nå fler läsare.

Att komma ur lyxfällan

För många läsare kommer det grundläggande handla om att komma ur det som man talar om som ”lyxfällan”. Det handlar om att många svenskar handlar lyxprodukter med kreditkort och tappar kontrollen över sin egen ekonomi. På bloggen kan man ge exempel på hur man bäst betalar av sådana dyra lån. Ett vanligt sätt är att först spara pengar, exempelvis genom förslagen ovan och sedan öka sin amortering av sina kreditkort. Många väljer att först betala av de minsta lånen först, för att psykologiskt känna att man ”kommer någon vart”. Andra menar att de lån med högst ränta är smartast, att först fokusera på. På bloggen kan man beskriva vad både ränta och amortering egentligen är. Förvånade många svenskar har nämligen ingen aning om detta, trots att man samtidigt sitter på höga lån.

Att skriva efter egna erfarenheter

Det bästa är förstås alltid om bloggen baseras på egna erfarenheter. Kanske har man själv sparat ihop till sin första miljon och vill dela med sig av vägen fram till målet. Andra har tagit sig ur en dyr skuldfälla och kan dela med sig av ovärderliga tips. Det viktigaste är att man skriver med passion och en vilja att hjälpa andra. Det kommer att skina igenom i texterna.