Fixa högskoleprovet med HP-guiden och bloggar

Du behöver ett högt betyg på nästa högskoleprov. Då är det smart att arbeta på rätt sätt. Du kan påverka ditt resultat mycket mer än du tror genom att ta hjälp av HP-guiden och läsa bloggar.

HP-guiden

HP-guiden, eller Högskoleprovguiden, är en onlinetjänst som hjälper dig att maxa ditt resultat. Genom deras övningar och coachning har över 200 000 höjt sina resultat. Det handlar inte om ”hur smart du är”, vilka betyg du har eller liknande. Det handlar om att använda den potential som redan finns i dig till max genom att träna på rätt övningar på rätt sätt. Det är mer än en som först gjort ett riktigt dåligt resultat, som 1,1, som med HP-guidens hjälp ökat till 1,5 eller högre. Du kan både träna gratis hos dem, men också betala för att få tillgång till alla övningar och coachning. Har du en särskild utbildning i sikte kommer du att spara in pengar genom att höja ditt resultat och komma in. Istället för att du ska vänta ännu ett halvår. Gå in på HP-guiden för att få bästa resultat på högskoleprovet och kom in på din drömutbildning.

Fördelar med högskoleprovet

Om du inte har högsta betyg är det smart att göra högskoleprovet. Då ansöker du inte bara på betyg, utan även på ditt högskoleprov. Alltså inom två kategorier. Det är många som varit skoltrötta, sjuka eller stressade under gymnasietiden och inte kunnat visa vad de verkligen kan. Då blir högskoleprovet en andra chans. Vill du in på en attraktiv utbildning är det alltid klokt att göra högskoleprovet och träna hos HP-guiden för att öka dina chanser än mer.

Träna med bloggar

Förutom att göra gamla högskoleprov och beprövade övningar hos HP-guiden kan du öka ditt resultat genom att läsa mycket och gärna om olika ämnen. Förutom att läsa böcker och ledare i tidningar, så kan bloggar vara till stor hjälp. Det finns miljontals bloggar att välja mellan. Leta efter lite svårare bloggar som handlar om samhälle, politik, ekonomi, vetenskap, språk och kultur. Gärna långa och fördjupande texter som känns lite svåra och utmanade. Då har du hittat en bloggare som ger dig hjärngymnastik och ökar ditt ordförråd. Ju mer kunskap och ord du kan, desto bättre kommer du att prestera. Om du inte gillar matematik, alltså logisk kunskap, är det smart att fokusera på just sådana bloggar. Läs om fysik, kemi och logiskt tänkande. Du kan också titta på Youtubefilmer om just matematik och logiskt tänkande. Så att du lär dig att snabbare se mönster och hur man löser problem med logik.

Försök att läsa en till fem längre bloggartiklar varje dag. Hitta fem till tio olika bloggare att följa som ger dig mycket kunskap. En av bloggarna bör handla om språk. Genom att kunna lite latin och svåra ord kommer du lättare att kodifiera och förstå svåra ord.