Använd bilder

En blogg utan bilder är faktiskt inte jätterolig, och det blir väldigt opersonligt utan dem. Men det är inte bara att lägga upp vilka suddiga bilder som helst heller. Idag cirkulerar miljontals galna, nästan smärtsamt vackra bilder på internet och det är faktiskt så att om man vill synas så får man lov att konkurrera. Med det sagt krävs det inte en treårig fotografutbildning eller svindyr utrustning för att få en någorlunda populär blogg, men lite kunskap är trots allt nödvändig.

Se till att ljuset är bra när du fotar och fota gärna på dagen med naturligt dagsljus som hjälp. Visst går det bra att lägga ut mörka, burriga bilder också, om du till exempel vill dela en mysig middag med tända ljus. Men en bild på dig själv där du knappt syns är ingen vidare bra idé att lägga ut.

Redigera bilderna på rätt sätt. Genom att redigera bilderna kan du öka ljuset, kontrasterna och skuggorna, till exempel. Du kan lägga på filter som förstärker och/eller förändrar och du kan få alla dina bilder i bloggen att se sammanhängande ut genom att använda dig av samma redigering på alla bilder. Det finns många bra appar att använda, vissa är gratis, andra kostar pengar. Men det är värt att kika på de populäraste.

Vill man inte använda egna bilder så blir bloggen lite opersonligare, men det kanske också är syftet för vissa. Då finns exempelvis Pixabay, där man får ladda ner gratis bilder och använda nästan hur man vill. Dessa bilder får man också redigera och göra om ifall man känner att man har lust med det.

Man behöver inte bomba med bilder i varje inlägg, men skriver man ett längre inlägg kan det vara en idé att lätta upp stämningen något med en bild med jämna mellanrum, det gör också texten enklare att läsa och din blogg framstår som intressantare.

Sammanfattningsvis bör du ägna lite tid åt att välja ut rätt slags bilder till dina inlägg och din blogg, då det ökar chanserna att besökare klickar sig in på, stannar kvar och återbesöker din blogg. Vilka bilder du använder är givetvis upp till dig, men det är såklart ett plus om de är relevanta i just din blogg och har något med dess innehåll att göra.