Tjäna pengar på att blogga!

Det finns idag många sätt att tjäna pengar på att driva en blogg. För de flesta handlar bloggandet inte om att tjäna pengar utan om att dela med sig av sitt eget liv. Om det är pengar bloggandet går ut på är det viktigt att komma ihåg att det mesta som ger pengar kräver många läsare.

Välj en portal som betalar ut ersättning

Ett enkelt sätt för den som vill ägna det mesta av energin åt sitt bloggande är att välja en portal som erbjuder ersättning för varje läsare som går in på bloggen. Det finns flera sådana portaler idag, men tjänsten att få betalt för besökarna kräver ofta ett premium-medlemskap och det kostar pengar. Här är alltså möjligheten att tjäna pengar något som behöver göras en investering för.

Skaffa sponsorer

Det är populärt att skaffa sponsorer i olika former och en sådan variant handlar mer ofta om att bloggaren får ersättning i form av produkter snarare än att en ekonomisk ersättning utgår till bloggaren. För de flesta kan det här vara ett roligt sätt att presentera sin blogg, som faktiskt kan få fler läsare genom att den blir mer intressant. Om det blir för mycket reklam kan det personliga försvinna och läsarna kan tycka att det är trist med mycket reklam. För bloggaren gäller det att hitta en balansgång.

Affiliates

Det går alltid att tjäna pengar på affiliates som fungerar genom att dina läsare klickar på en länk och sedan får du ersättning. När det kommer till affiliates finns det

olika sätt att få ersättning, men det mesta handlar om att ersättningen kommer först när läsaren har tecknat ett avtal eller köpt något. En del affiliate betalar per klick och med dem kan det vara lättare att tjäna pengar för den med få läsare, om det är en länk som passar det bloggen vanligtvis handlar om.

Skapa ett youtube-konto

Idag har även vloggande blivit en naturlig del till bloggandet och många bloggare kombinerar att både ha en vlogg och en blogg. På Youtube går det att välja att ha reklam på sina videoklipp vilket gör att möjligheterna att tjäna pengar genom Youtube är relativt enkla. Det finns en del regler och det krävs ett antal följare och visningar för att få möjligheten att kunna tjäna pengar på de videos som läggs upp.

Hantera de intjänade pengarna smart

När du väl har börjat få in pengar kan det vara smart att se över hur du väljer att använda dem. Sparande kan vara ett bra sätt när det kommer in större summor. Idag finns det många lösningar online som är lätt att komma igång med till exempel hos Savr som är ett pålitligt företag med säkert sparande. Ett säkert sparande är alltid bra inför framtiden och gör att det sedan går att investera det sparade kapitalet vidare.