De mest populära bloggämnena

Bloggande är hetare än någonsin och varje dag introduceras tusentals nya bloggar och bloggartiklar på webben. Särskilt bland yngre så har bloggandet i flera fall ersatt ”vanligt” läsande som böcker och tidningar, och det är många som driver en egen blogg även om de inte är proffs.

En av attraktionskrafterna med bloggandet är att man hela tiden kan ligga i tiden och att den som bloggar kan ha en öppen och personlig kommunikation med sina läsare. Jämför till exempel med en författare – när boken väl är tryckt så är den tryckt, och sedan får man vänta en längre tid innan man kan läsa nästa alster av samma person.

De populäraste ämnena

Ända sedan bloggandets början så har ämnena varierat vitt och brett och idag har vi tillgång till allt från allmänna ämnen som ekonomi och politik till extremt begränsade ämnen som katter som liknar Hitler eller tillverkning av pärle-stjärnor med Peyote stygn. Vet du inte vad det betyder så oroa dig inte – det är därför som ämnet är så otroligt smalt.

Bland de mest lästa ämnena är fitness och skvaller – gärna i kombination med varandra. Det finns alltid en fascination av kändisarnas liv och många vill veta hur de äter, tränar och genomför sina skönhetsrutiner. Att Kim Kardashian och Angelina Jolie ser så strålande ut tack vare regelbundna prp behandlingar, där man injicerar plasmaceller från patientens eget blod för att främja bland annat hudens kvalitet, är intressant för tusentals läsare runt om i världen och det finns massor av bilder och artiklar där man kan ta del av celebriteternas

vampyrbehandling, som den också kallas för.

Många kändisar väljer också att blogga om sina liv och intressen och bland

Sveriges populäraste kändisbloggare hittar vi bland andra Maria Montazami, Carolina Gynning och Charlotte Perrelli som glatt delar med sig av sina tankar och sin vardag. Bloggandet är också ett sätt för den berömda personen att ta kontroll över vad som rapporteras om dem, och därför tar de ifrån paparazzifotograferna deras glädje över att ta en bild på dem utan smink genom att själva lägga ut en först.

Specialist? javisst!

Alla människor är specialister på något och genom att blogga om mycket specifika ämnen kan man nå oanade höjder. Tänk dig att du är extremt road av kändisar som är rädda för fjärilar, kanske för att du själv lider av lepidopterofobi som denna irrationella skräck heter på läkarspråk. Trots att det är en mycket ovanlig fobi, och därmed ett smalt bloggämna, så lider tusentals människor av dem och därför är det mer troligt att du kan fiska upp dem än att konkurrera med de redan existerande bloggarna om fobier i allmänhet. Att kändisar som Nicole Kidman dessutom lider av fjärilsfobi gör att du kan injicera lite skvaller och kändissnack, och med det har du ett vinnande koncept!