Var med och förändra världen

När du har startat din blogg och skrivit ditt första inlägg är du med. Dina ord finns med i cyber space och dina åsikter ligger öppna för granskning. Du, som person, har förmedlat något och någon kommer att ta emot ditt budskap.

Det är en fantastiskt möjlighet att förändra saker och ting, att sprida sina åsikter, tankar och värderingar till andra och väcka tankar, debatt och förvandling. Hur vill du att världen ska se ut? Tänk på det och utforma din blogg därefter och låt sedan läsarna trilla in och bestämma sig för om de håller med dig eller inte.

Att driva en blogg är som att driva en mindre tidning som man kan fylla med precis vad man vill, och oavsett om man har en läsare eller sjutusen läsare, så är man ansvarig för vad man skriver. Man kan välja att sprida kärlek eller hat, att förmedla glädje eller sorg, ljus eller mörker. Det är inte så många som faktiskt inser och reflekterar över vilken makt man har genom internet, bara för att konkurrensen är stor och vissa ligger i framkant medan andra bor i skuggorna. Men finns man på internet, delar man sina ord och tankar på internet, så har man trots allt ett ansvar. För vem som helst kan hitta ens texter, och då är det viktigt att man kan stå för dem.

Om man har en blogg så kan man sprida kärlek. Man kan uppmuntra fred och glada sånger och man kan inspirera andra att göra detsamma. Precis som Steve Jobs sa är det de som är galna nog att tro att de kan förändra världen som faktiskt gör det. Så tänk på vad du vill säga med det du skriver på din blogg, och var säker på att du kan stå för det.