Locka besökare till ditt företags hemsida

Det finns många olika anledningar till att ha en blogg, man kan ha den för att skriva av sig, informera om något, skapa diskussioner eller liknande. En annan anledning kan faktiskt vara för att få fler besökare till sitt företags hemsida.

Besök på ditt företags hemsida

Om du har ett företag så har du säkert också en hemsida där du beskriver vad ni säljer för tjänster eller produkter till era potentiella kunder. Jobbar du hårt för att få mycket besökare till din hemsida men ändå inte tycker att du lyckas locka dit dem tillräckligt bra? Lägger du mycket tid och pengar på Adwords, SEO, marknadsföring, onlinemaknadsföring, sociala medier såsom Facebook och Instagram? Bra, då gör du helt rätt. Det är precis de metoderna som brukar fungera.

En blogg kanske inte gör allt men kan göra något

Om du som ovan nämnt har satsat hårt för att locka besökare och potentiella kunder till din hemsida så ger vi en klapp på axeln till dig. Men här kommer ett tips som kan vara ytterligare ett sätt att lyckas nå och locka besökarna på. Detta tips handlar nämligen om att ha en blogg. Om vi säger att du säljer städprodukter eller säljer hus utomlands, som exempel https://www.mowido.se/ gör, då är det mycket rimligt att dina kunder googlar på ord som har med det ämnet att göra. Om vi tar exemplet med städprodukter då kanske dina kunder googlar på ”städning”, ”städtips”, ”husmorsknep” och liknande. Det är då din blogg kommer in i bilden. I din blogg så ska du då nämligen skriva precis om detta. I din blogg kan du skriva om hur du själv lyckas hålla rent, vad du har för knep och husmorstips. Samtidigt som du berör alla dessa ämnen, som dina kunder kan tänkas vilja läsa om, så länkar du samtidigt till din riktiga hemsida. Att länka till hemsidan gör att besökarna på bloggen enkelt och lätt kan klicka sig vidare till din hemsida. Extra många sådana klick blir det om du dessutom rekommenderar dina egna produkter som just du säljer.

Googles spindlar kommer att gilla dig

Som du säkert redan vet så har google ett gäng spindlar som är ute och spanar på alla sidor på nätet. Vissa sidor gillar de mer än andra och det är dessa spindlars tycken som av gör hur högt hemsidor rankas bland sökträffar på google. Så om du vill lyckas bli högre rankad bland sökträffarna än vad du redan är så är din blogg som en liten genväg dit. Eftersom att du länkar vidare från din blogg till din egen hemsida så kommer du bli uppskattad bland spindlarna och det är på så sätt bloggen är till nytta för dig här. Observera dock att om länkningen blir överdriven så kommer spindlarna avslöja dig och effekten blir omvänd.