Kommentera mera!

Du kan ha en hur intressant, vacker och fantastisk blogg som helst, men om ingen vet att den finns så är det heller ingen som kommer att läsa den. Därför är det mycket viktigt att synas, och det gör du bäst genom att själv besöka, läsa och kommentera andras bloggar. Kanske främst bloggar inom samma kategori som din egen, för de är med största sannolikhet mest intresserade av att besöka en likasinnad. Dessutom kan du räkna med att deras läsare även är intresserad av din blogg.

Så, läs runt på olika bloggar, engagera dig och kommentera, visa att du bryr dig och lämna snälla ord efter dig. Då kan du räkna med att folk besöker dig tillbaka och kanske även lämnar en kommentar i gengäld. Dessutom kommer andra läsare att se dina kommentarer i olika bloggars kommentarsfält och därefter klicka sig in på din blogg.

Det är dock mycket viktigt att du faktiskt läser inlägget du kommenterar, och kommenterar något relevant. Det är nämligen inte särskilt roligt att få kommentaren ”hoppas du haft en bra dag” på ett inlägg om hur jäkla dåligt man mår. Så, ta dig tiden att läsa inlägget du kommenterar.