Använd nyckelord

Men vad är nyckelord nu då? Jo, nyckelord är sådana ord som många söker på i diverse sökmotorer. Om du exempelvis har skrivit ett recept på veganska biffar och använder just orden ”recept på veganska biffar” i rubriken till ditt inlägg, så är chansen stor att just din blogg dyker upp i sökmotorerna när någon letar efter recept på veganska biffar.

Att tänka på hur man rubricerar sina inlägg och vilka ord man använder i brödtexten är alltså ett bra sätt att nå ut till flera läsare, kanske även läsare som vanligtvis inte läser bloggar men som ändå kikar in hos dig just för att du skriver om ett ämne som intresserar dem. Därför är det viktigt att faktiskt sätta ord på de ämnen man behandlar i sina blogginlägg, och om möjligt även använda flera ord för samma sak (synonymer) eller olika böjningar av samma ord. Som ”fiska” och ”fiske”, till exempel. Eller ”vegetariska” och ”veganska”.

Det är dock mycket viktigt att inte klämma in tusentals nyckelord i texten i hopp om att ploppa upp i toppen på sökmotorerna, för om texten ser osammanhängande eller oseriös ut kommer besökarna inte att stanna kvar, och de kommer definitivt inte att återkomma. Så håll nyckelorden på en lagom nivå i din blogg och se det som ett sätt att nå den där extra läsaren, i stället för som det uteslutande enda sättet att nå ut till hela världen på.

Och kom ihåg att endast använda relevanta nyckelord. Du kommer endast skapa irritation om du lockar besökare med nyckelord som egentligen inte har något med innehållet på din blogg att göra.