Var ärlig

Sedan sociala medier i olika former exploderade på internet verkar det oerhört viktigt att ha ett fläckfritt hem, perfekt hy och att vara obeskrivligt lycklig tjugofyra timmar om dygnet. Trots att man någonstans långt inuti misstänker att perfektionen som visas genom mobilskärmen kanske inte är helt verklig så påverkas man och vill ha det lika fint, se lika snygg ut och bete sig lika fläckfritt. Men sanningen är att utanför kanterna på den perfekta inredningsbilden ligger skräpet.

Det är uppfriskande med en blogg som inte målar upp perfektion i inlägg efter inlägg efter inlägg. Det är härligt att möta en person bakom orden och bilderna och inse att hen är precis som jag, som vem som helst, en människa med känslor, orosmoln, glädjeämnen och svårigheter. Att andra människor faktiskt också har disk i diskhon och damm i hörnen och att inte alla orkar sminka sig precis varje dag.

Så var ärlig. Gå emot strömmen och döda illusionen som pressar sönder så många människor. Visa vem du egentligen är och knäpp selfies i mjukiskläder och en slarvig knut. Visa skräpet på sidan. Visa en människa som folk kan relatera till och förstå och bidra till att andra vågar slappna av och andas ut.

Det är okej att inte vara topp precis hela tiden. Det är okej att inte orka måla dit ögonbrynen varje dag. Det är okej att gå i pyjamas och det är okej att äta pizza ibland. Du som bloggare har makten att ge alla dina läsare ett litet chill-pill och låta både dig själv och dem må helt okej precis som de är. Det är vad en bra bloggare gör; inspirerar till ett bättre välmående.