Koppla samman dina sociala medier

Det finns så oerhört många olika sociala medier och de allra flesta har appar och även möjligheten att kopplas ihop med varandra. Din Instagram-profil kan kopplas samman med Facebook och din blogg kan kopplas samman med båda delarna. Så gör det, koppla ihop alla dina sociala medier för att nå ut till flera människor. Kopplar du samman din blogg med Facebook kommer dina nya inlägg även att synas i dina vänners Facebook-flöden, vilket gör att de klickar sig in och läser vad du skrivit.

Utöver detta kan du även skaffa ett separat Instagram-konto för din blogg och döpa dem till samma sak. Således kan dina följare på det ena stället även finna det andra stället, och du kan via Instagram tala om för dina följare när du skrivit ett nytt blogginlägg. Kom även ihåg att dela din nya Instagram på din privata Instagram, så att fina vänner kan hitta den.

Detta görs givetvis endast om man önskar att ens nära och kära ska hitta och läsa ens blogg, men om man söker flera besökare och läsare och lyckas nå upp i ett större antal av båda delarna, är chansen (eller risken) faktiskt ganska stor att vänner och bekanta kommer hitta bloggen ändå. Så det är givetvis något man bör ta ställning till innan man ens startar en blogg. För är man på internet så är man på internet och då kan vem som helst läsa ens ord.

Om du uppdaterar din blogg flera gånger per dag kanske du oroar dig för att dina Facebook-vänner ska bli irriterade av att hela tiden stöta på dina blogginlägg på Facebook? Oroa dig inte, om det stör dem är de knappast särskilt bra vänner till att börja med och för övrigt kan de bara välja att inte se kommande inlägg.

På Instagram är det smart att tagga sina inlägg med hashtaggar som är relevanta och passande. Till exempel hashtaggarna blogg, bloggare och influencer är flitigt använda i bloggsammanhang, och du kan även tagga bloggportalen du valt att blogga på eller ämnet du bloggar om, exempelvis personlig utveckling eller mode.

Det går även att länka till din blogg i dina Snapchat-storys, och då når du ut till ännu fler potentiella läsare. Så glöm för all del inte bort dina olika sociala medier, utan låt dem samspela med varandra och dra nytta av dem allihop för att få mer trafik till din blogg.