Blogga om djur

Det finns flera anledningar till varför det är roligt att skriva en blogg. Att skriva om sitt stora intresse gör att du både lär dig mer och har kul under tiden. Oavsett om du vill ha en privat blogg för dig själv eller om du vill nå ut till så många läsare som möjligt finns det några grundläggande saker att tänka på.

För att du inte ska tröttna på bloggen gäller det att välja ett ämne som du verkligen brinner för. Om du har ett husdjur kan du skriva om din älskling och dokumentera vardagen med bilder och berättelser. När din vän har gått bort blir bloggen också ett fint minne som du kan återgå till flera år senare. För att hitta ro till skrivandet är det en fördel om du kan skapa ett mysigt litet hemmakontor med plats för datorn. Inred ett rum som har innerdörrar med ett fint skrivbord och en skön stol eller fåtölj. Hos Gk Door hittar du innerdörrar av mycket hög kvalitet med en personlig och unik stil. Om du har en hund eller en katt kan du göra i ordning en mysig hörna med kuddar och filtar där han eller hon kan ligga och vila medan du skriver. Ett levande ljus och en lampa med behagligt ljus bidrar också till den rätta stämningen.

Planera bloggen

Bestäm dig för hur ofta du ska blogga och hur mycket text och bilder som varje inlägg ska innehålla. Besök andra bloggar och låt dig inspireras av dem men tänk på att det finns många bloggar av ganska låg kvalitet. Undvik alltför långa texter och lätta alltid upp texten med fina bilder på ditt djur. Söta hundbilder brukar vara mycket uppskattade så se därför till att ha med kameran när du är ute och promenerar med din hund. Om du har katt kan du smyga ut efter katten och försöka ta en fin bild när den klättrar i ett träd eller gömmer sig i en buske.

Hundblogg

Om du vill få många läsare som återkommer regelbundet är det viktigt att skriva om sådant som läsaren har nytta av. På en hundblogg bör det finnas tips och råd om skötsel av hundar och hur en hund kan tränas på olika sätt. Ge tips på roliga övningar och spela gärna in videoklipp där du visar hur du tränar tillsammans med din hund. Du kan också beskriva olika hundraser och nämna för- och nackdelar med dem. Inredningstips för hundens sovplats och tips på smarta kläder som passar för hundpromenaden är andra exempel på ämnen som kommer att locka läsare som har hund eller funderar på att köpa en. Beskriv också vad du gör med din hund och var öppen med misstag du gjort och vilka lärdomar du dragit. Varva informationen med fina och gulliga bilder för att göra innehållet attraktivt.