Modeblogg

Väljer man att driva en modeblogg, eller en blogg om mode och skönhet, så blir det genast lite mindre personligt och mer ytligt. Det behöver nödvändigtvis inte vara något dåligt det heller. Brinner man för mode och tycker att det är roligt med smink, hudvårdsprodukter och liknande så är det givet att modebloggen passar bra.

Vill man driva en modeblogg är det dock viktigt att man tänker på vad för slag signaler man ger sina läsare. Man påverkar, som sagt, och har därmed ett ansvar. Att göra reklam för kläder som blir till under hemska förhållanden, är det något du vill? Troligen inte, och därför är det viktigt att ha koll på sådana saker. Många skönhetsprodukter har testats på djur, är det något du har problem med? I så fall bör du inte göra reklam för sådana produkter på din blogg.

Folk har åsikter om sådana här saker, och om du startar en modeblogg full av minkpälsar, djurtestade produkter och snygga miljöbovar kommer en stor del av din läsarskara att reagera. Men så är det med precis allting, bara att det kan bli lite extra tydligt när det handlar om just mode och skönhet.

I övrigt är det mycket bra att ha en bra kamera och fota bilder utomhus istället för genom exempelvis spegeln. Bra bilder är A och O för de flesta bloggar, men för modebloggen är det extra viktigt. Och kom ihåg; du kan sätta trender, du måste inte följa dem. Man måste inte ha det nyaste och senaste för att driva en modeblogg, det är faktiskt tvärtom så att många föredrar modebloggar som fokuserar på hållbart mode och second hand. Intressant va?